Anchorage... or at least a road in Anchorage...

2012-08-30 @ 05:30:00
Okej, så jag gjorde ett försök att filma från bilen haha, fick mest med vägen och bergen, men nu laddar jag upp den hur som helst! Vi råkade svänga in på någon helt random väg, och vi hade precis köpt coffee i en av vagnarna som står utmed vägen, typ drive in kaffe, finns överallt.. i alla fall så såg jag ännu en, men den visade sig vara en bbq vagn.. haha! Helt sjukt vad man kan hitta häromkring... ni skulle bara veta. Vi försökte få med en gul schoolbus också, och fick syn på en minicooper (pappa, mamma)! Anyways, ni får lite berg, lite dåliga engelska från mig och en massa snack om inget vettigt. Jag har klippt bort vissa delar av ljudet pga mitt eget uttal... but yeaah.
 

Uppenbart

2012-08-30 @ 05:03:37
Today was a good day. Jag gick till counselorn (klockan sju) imorse och bytte två lektioner, Photography to Guitar och Food Prep to Jewlery, haha mitt schema känns nästan ännu latare nu, men bättre! Vi hade advisory schedule, vilket jag inte visste så jag satt i helt fel klassrum och blev frågad om jag verkligen hade engelska first hour... haha fick rusa med tegelstenen till historiabok bort till guitar.

Guitar var roligt, kanske för att jag redan kan en del och jag valde Introduction... läraren ville att jag skulle byta till lite svårare meeen jag har lärt mig själv spela här hemma och missat hela delen där man stämmer gitaren själv osv! Dessutom är den franska utbytesstudenten också i guitar så det känns goodie.
 
Efter guitar hade vi Advisory, vilket jag inte hade en aning om vad det var och inte visste vem jag skulle vara med. Jag hade tur som hade en tjej från Tennisen där, som briefade mig lite! Läraren kom in med tre gigantiska lådor donuts och gjorde det klart att in Advisory ääätter vi, haha. Advisory vart verkligen jättecoolt, vi fick reda på när Homecoming är, nästa pep assembly plus att vi tydligen måste ha rött på oss imorgon pga fotografering...
 
På tal om retreat så är jag i samma cabin som en tjej från min pottery class och hennes vänner, så jag är hiiimla glad att inte vara ensam. 
På tennisen pratade jag med några tjejer som också går SWS och ska till retreaten så det känns i alla fall någorlunda stabilt att åka haha! Varsity hade matcher så jag satt och kollade en timme. Blev utmanad av en kille i laget att prova åka snowboard i vinter... We'll see, haha!
 
Det finns några tjejer i min engelska klass som frågade mig (första gången vi träffades, förra veckan) om jag rökte på, om jag svor och om vi serverade öl som i Tyskland i Sverige.. noo... I don't smoke pot. Haha, jag håller mig borta från deras bord numera...
 
Imorgon åker vi ju som sagt på retreat, I'm excited! Det är någonstans i Wasilla, vid Kings Lake på ett camp. Seniors och juniors har tur som får sova i stugorna medans sophomore och freshmen sover i en matsal.. hehe. 
 
Har verkligen inga roliga bilder idag... har en bild på en korridor men that's about it! 
 
 
 

För en tid som bara går och aldrig kommer igen

2012-08-29 @ 06:18:58
Hej! Har mått mycket bättre idag så jag ska till skolan imorgon, och förmodligen åka på retreaten. Vi har varit på posten idag och skickat iväg ett paket till en viss person som fyller år väldigt snart. Mitt i allt blev jag tvungen att ringa och väcka pappa (förlåååt pappa) och få tag på ett postnummer. Där stod jag i ett rum fyllt av människor och pratade svenska, haha! Vi fick i alla fall iväg paketet, åkte till skolan och lämnade in några papper och hämtade Klaudia på skolan. Bella och Klaudia fick leka en stund på någon piratlekplats, haha dom blev superexcited! 
 
När vi kom hem hade dom fixat så att jag har eget rum nu vilket känns bättre. Lite egenrum så att säga. Har haft väldigt dåligt samvete över att säga ifrån och köra ut en av tjejerna från deras rum, men det känns i alla fall skönt att få det gjort... :)
 
Jag har en video ocksåå... som är ganska tråkig, och innehåller min dåliga engelska, men visar lite Anchorage och lite berg... ska försöka få upp den snart!! 
 

I miss you lots

2012-08-28 @ 11:41:00

Inspiration

2012-08-28 @ 09:24:40

Monday

2012-08-28 @ 07:08:17
Jag fick stanna hemma från skolan då jag vaknade med kallsvettningar och fick två timmars sömn. Har kallsvettats i omgångar och sovit hela dagen, och är ganska inte sugen på detta just nu, men sånt är det! 
 
Jag ska troligtvis få eget rum här, eller byta med någon, då jag har haft det riktigt tufft med att få vara ensam och ha lite "plats". Det fixar sig nog på ett eller annat sätt! :)
 
Förövrigt så ska jag förhoppningsvis på retreat på Torsdag som innebär att hela SWS sticker iväg över en natt och lär känna varandra osv. så förhoppningsvis lär jag känna lite fler då! Det är riktigt svårt att hitta någon som man verkligen "klickar" med här, alla känner varandra sedan innan, eller är freshmen eller allmänt high school konstiga. Det ska hur som helst bli jätteroligt!
 
Annars vill jag bara presentera min nya favoriter här i USA, cause we all know that food is a whole other deal over here! 
 
 
'
Är to die for. Besatt. Såå goda, haha!
 
 
 

Lemonade eller Raspberry Tea är suuupergott, och jag är mest fascinerad av storleken på drickan när man köper Large här. Dom är plast, gigantiska och kalla. Såå gott!!
 
 
Pumpkin Pie, hooked!
 
Saker jag inte gillar ä kaffet, som iaf min familj här dricker med vaniljgrädde och socker. Om jag fick säga det skulle det vara vaniljgrädde och socker med kaffe. För det smakar iinte kaffe, haha! Men alla har olika smak, och jag tror inte att vi svenskar är så vana vid allt sött. 
 
Pop Tarts är inte så goda som jag trodde, alls, överhuvudtaget! Men dom funkar, om det är cinnamon taste. Chokladen är inte alls god den heller, så välkomna att skicka lite sådana, hehe! 
 
Until next, time; I miss you, och jag skypar mer än gärna på helgerna! Och just deet, jag kan inte smsa med er i Sverige, men kik är great. Så på kik heter jag Hannasigne, bara leta upp mig! :D
 
 

Some Nights

2012-08-27 @ 05:27:42
Godkväll! Min söndag har varit helt okej, jag skulle ha skypat imorse men det blev inte av, så vi åkte till Fifth Ave Mall downtown för att fixa lite saker, sprang in på Abercrombie och upptäckte SALE vilket resulterade i ett par shorts och om min bank hade funkat som den skulle hade jag fått med mig en Hoodie half off.  Vi sprang inom American Eagle, som jag härmed döper till mitt himmelrike, och köpte ytterligare två par jeans då dom jag köpte i NY är "torn" och vår dresscode vill inte ha sånt på skolan haha! 
 
Vi åt subway när vi kom hem och har kollat Lost, och nuu är det äntligen Big Brother, som alla är lite småbesatta av här, och jag är halvt hooked! :)
 

Being let down gives other things a chance to pick you up again

2012-08-27 @ 03:23:00

Mirror Lake

2012-08-26 @ 10:03:00
Löördaag! Vi har haft ännu en myslördag hemma på Gold King's med Lost-marathon och utflykt till Mirror lake.
I förmiddags skypade jag med en efterlängtad Evelina, vi snyftade på ett bra tag i kameran... hann med en första skype med lillasyster, som jag saknat mina favoriter!!! Så det var en snyftförmiddag, minst sagt. Men sen körde vi uppmuntring i form av Lost, season one, som jag inte har sett ännu!
 
Vi gick ut en runda för första gången sedan jag kom hit, och sedan föreslog Agnes att vi kunde åka en snabbis till Mirror Lake. Så vi satte oss i bilen och körde, sisådär klockan nio på kvällen, spontant! Mirror lake var så himla vacker, och vägen dit var kantad av en massa berg. Allt är så vackert här och jag önskar att jag kunde dra hit varenda person jag känner så att ni fick uppleva det. Vi stannade där en stund, sen åkte vi hem och nu sitter vi i myskläder och fortsätter på Lost. Har dille på Lost nu, helt körd! :)
 

Gold Kings solnedgång

Huset, för er som undrade...

Maybe it's not meant to be that way

2012-08-25 @ 21:03:52
Hej! Igår var äntligen fredag, och min första riktigt "ok" skoldag. Tennisen var för första gången roolig, haha, och jag börjar förstå vad ett set, game och game point är! Efter träningen åkte vi till Costco, där Vito jobbar, vilket är en stor himla storage thingy med ALLT från strumpor till Pumpkin Pie i bigpacks!!!! Nästa gång ska jag försöka filma eller något, för det är så jääääkla stort. Dom hade redan lagt fram julkulor också, btw, I AUGUSTI! 
 
Sen åkte vi och tittade på bio, jag, Agnes, och vsyskonen. Madagaskar tre var inte alls dålig, och det var mysigt att umgås lite med vfamiljen! När vi kom hem skypade jag med mamma, vilket var underbart, för inget får mig gladare än att sitta och göra faces i skype och skratta åt hennes okunnighet inom teknik haha... hon visste inte var cameran på datorn satt... bra jobbat mamma. ;) Jag och Agnes såg på The Vow och provade Alaska chokladen som jag fick av min local rep när jag kom hit. Bella, som är fyra och knappt äter något, testade och äälskade den, så vi satt och gapade när hon stod och pratade om hur coolt det var för att det var choklad och sen jelly?! 
 
Idag ska vi fixa lite stuff och sen vet jag inte riktigt... jag kanske ska skypa med evelina!! :D 
 

Innan bion!

Haha, colan var nästan halva Bella. She was soo happy cause she had a new cupcake PJ!

Goodmorning from a sleepy me and a cuddly cat. 
I MISS YOU

Kommentarer

2012-08-25 @ 05:13:00
Till mina kära släktingar som fortsätter ge mig oändligt stöd i det här, och alla andra som inte vet detta, så svarar jag på kommentarerna där nere, ni är oslagbara. Jag älskar er så mycket! :)
 
|
V

Here we go

2012-08-24 @ 09:27:00
Sååå...
Idag var min första verkligen dåliga dag... som jag antar att jag visste skulle komma förr eller senare. Först satt jag helt ensam vid frukosten i morse vilket fick fram några tårar hah, antar att jag saknade att vakna till mamma, pappa och en segväckt lillasyster... för usch vad jag verkligen saknar det, confession #1! Det följde nog med mig hela dagen dock, för jag har inte direkt lärt känna någon ännu så det är lite skakigt. Dessutom var jag tvungen att RUSA genom skolan, få upp skåpet (precis som dom i filmerna som man vrider, vilket är halvt omöjligt att få upp, men jag lyckades på första försöket vid lunch idag!!!), sedan leta upp History. Jag satt och hämtade andan halva lektionen... men jag tog mig dit innan klockan rang i alla fall! Yasmine, som är från frankrike, och en iitalienska är också i History så det funkar. 
 
Food Prep (som det tydligen heter), var en heelt annan historia. Crowded class med mig och en hop freshmen (97or tror jag)... jag kände mig som en alien! Men läraren visste vad Fika var för något så jag blev tvungen att säga att jag var från Sverige och att jo, fika är kaffe och något tillbehör. Tror att jag ska försöka byta den klassen dock...
 
Photography vart inte great det heller, men det funkar! Jag åt lunch med utbytesstudenterna och sedan hade jag

Pottery (som verkar asballt och har roliga människor, mer juniors and seniors).
 
English är den bästa klassen, läraren är jättebra och vi läser Macbeth högt och hela klassen bryter ihop i skratt minst fem gånger i halvtimmen!
 
Last hour is Criminology och den är ganska kul den med, jag sitter bredvid världens coolaste snubbe med briefcase and all... 
 
Vi har bara myst sedan vi kom hem, jag fick ett mindre breakdown för första gången och tårarna bara kom och rätt so det var har hela familjen sett mig gråta. But they're great, och sedan spelade vi boardgames och åt middag och dom lyckades få mig på bättre humör.
Jag mår bättre nu, men mådde verkligen pyton hela eftermiddagen! Vi har tittat på Law & Order (mamma, right???) och Big Brother US, som Agnes har mig hooked on, haha... 
 
Jag ska gå och lägga mig nu, another day in school tomorrow och sen är det weekend!! Vi ska nog gå på bio och se Madagaskar 3 allihopa, så det blir nog bra!
 
PUSS

 
 

Don't let reality ruin your dreams

2012-08-23 @ 08:45:00
Hej! Första dagen av high school (eller i alla fall halva). Agnes och jag träffade the counselor vid nio imorse, och allt fixade sig med sprutorna så jag var helt godkänd! :D Jag fick välja schema helt själv, bortsett från English 11 och US History, vilket i stort sett innebär att jag inte gör väldigt mycket om dagarna haha...
 
1st period - US History 
2nd period - Photography 1
3rd period - Nutrition something... Man studerar tydligen mat och lagar... typ hemkunskap
LUNCH
4th period - Pottery (Keramik)
5th period - English 11
6th period - Criminology
 
Jag är ganska säker på att jag vill byta criminology till spanska för att inte tappa allt, och om det inte funkar byta Nutrition eller Pottery till spanskan... känns som att jag verkligen inte gör någonting vettigt annars hah! Plus att jag fick 12th grade advisory vilket i stort sett ger mig rätten att vara med the graduates med hela paketet bortsett från att jag inte tar examen. Det kan nog inte bli mycket bättre för mig! :)
 
En tjej visade mig runt innan lunch och sedan fick jag äta med seniorsen i SWS som höll på och fixa något inför retreaten som var nästa vecka, inte denna! Pottery var okej, vi gjorde ingenting alllsss, men läraren verkar ok. English 11 var roligare, alla utbytesstudenterna är i samma class, det är jag, Camilla från Norge och en tjej från Frankrike! Dessutom var tjejerna som vi träffade igår också där, så that went great. Criminology var inte så jättekul... hon hade alldeles för många elever i ett alldeles för litet classroom, så vi satt plus en på varje bord. Så jag får se hur jag gör med att byta class! 
 
Sist med inte minst så har vi tennisen... som jag never ever ever har testat på riktigt (bortsett från Oscars försök till lektion på Campeon). Jag insåg lite halvt när jag bytt om att jag var aaalll pink, haha! Rosa Nike´s (oscar dina var borta när vi kom tillbaka..), grå shorts, rosa koolaid t-shirt och rosa racket... dessutom är jag blond... Anywayyysss...Coachen är verkligen awesome, och alla vart jääättesnälla. En annan junior vart där som aldrig hade provat hon heller så vi gick ihop hehe! Jag klarade faktiskt att slå några bollar... och fick lite beröm för något slag. Man måste öva för att bli bättre, och jag har bestämt mig för att göra mitt bästa!
 
En sak som är lite annorlunda här är att aaallla är korta! Sucks, för jag är ganska lång. Tycker dock inte att det ska vara ett problem, jag är hellre såhär lång än superkort som vissa. Så all in all har min första skoldag gått smärtfritt. Jag hittade mina classrooms på ett eller annat sätt även om skolan är ENORM och där är människor ÖVERALLT! 
 
Agnes hämtade mig på skolan efteråt med Bella hängandes half utanför fönstret och Angelika var också med, haha! Vi åkte hem, åt ute i solen (det har varit jääättefint väder och varmt idag!!) och så kom vfarfar förbi en stund innan han åker tillbaka till oljeriggen (många jobbar med olja här). Agnes och jag fixade lunch till mig på Target, jag har finfina matpåsar nu... vi tyckte att det var bättre att ta med lunch, köerna i cafeterian är oändliga och jag ville vända och sprinta så fort jag såg det haha! Nu ska jag strax gå och lägga mig, heldag imorgon!!! 
 
Jag hade några bilder som inte verkar vilja överföras från min nya telefon (samsung suger). Adios. 

High School

2012-08-22 @ 04:57:00
Hej! 
Idag var vi på mitt High School, East Anchorage High School (EAHS) och försökte få min registration done! Skolan är otroligt stor med otroligt mycket människor öööverallt, så mina nerver är på helspänn. Det tog typ 20 min för min och min värdmamma att gå runt en liten del av skolan. Vi fick dock inget himla schedule och tydligen så saknades vissa vaccinationer på kopian som vi hade med oss (pappaaaaaa?) och sedan stod de med i vaccinationskortet när vi kom hem... så nu får jag inte börja imorgona pga vaccinations kopian, faast vi egentligen har allt klart i originalet (pappaaaa?).

Jag fick ett skåp och när vi skulle försöka få upp det kom två juniors (precis som mig, I'm a junior), och de hjälpte oss upp med det haha!  Folk är verkligen utåtriktade, och båda två went "woaah sweden that's so cool!" och sedan fick jag träffa den enes mamma som är lärare. Vi stötte också på rekton för SWS (School within a school) vilket är en del av skolan som har 200 elever eller något... det är komplicerat och jag förstår inte riktigt själv haha. Han sa att SWS har en retreat torsdag-fredag som alla åker till en ort utanför Anchorage och sover över osv. ganska coolt, så jag hoppas att det fixar sig med min registration!!! 

Vi signed me up for tennis, vilket jag aaldrig har testat så jag går in blind haha, och jag har mailat Mr. Carr som är tränare om att jag faktiskt inte har en aning om hur man spelar tennis... blir ett äventyr of its own! 
 
Efteråt åkte vi till Walmart och fixade träningskläder till mig. Jag fick med mig en Anchorage hoodie hem också, alla har hoodies! Walmart är verkligen enooormt, med massvis av saker. Vi köpte ett tennisracket också, haha, så jag är 100% redo! 


All the sports teams hängde på en vägg, jag fick lite ångest när jag såg tennislager haha...

The cafeteria!! Ögonblicket vi passerade dog jag lite inombords. Det är precis som ett high school verkar. Sinnessjukt stor med massa bord och olika "luckor" för olika maträtter. Vi ska kolla upp om man kan fixa gratis mat för mig så jag slipper betala hehe!

Sådana här hallways fanns över allt, inte en chans på miljonen att jag skulle hitta utan karta eller någon som hjälpte mig. Plus att imorgon springer 2000+ pers runt här och stressar... döda miiig haha, så nervös!
 

I miss you like crazy

2012-08-21 @ 03:52:00
Hej! Idag har vi kört runt till bl.a Old Navy, Office Max, någon skoaffär och någon stor affär med just about everything in it. Jag har spanat in Trailor Homes, vilket är typ husvagnar som antingen har "foundation" och är minihus eller är flyttbara. I trailer homes bor i stort sett alla drogmissbrukare och alkisar, i alla fall här i Anchorage... jag har en film som jag ska försöka ladda upp eller något... Innan vi åkte hem körde vi inom Taco Bell, first time for me, och jag fick testa någon burrito som iiinte var särskilt god, haha! 
 
Köpte en hel del på Old Navy, och hittade ett par asballa Nike's som vi ska åka och köpa om en stund. (Oscar, I'm joining your blue running shoe team!) 
 
Imorgon ska vi fixa school registration (välja ämnen osv), och fixa Health thingy hos doktorn. 
 
Här är några bilder på "vår" del av staden och på min garderob osv...

Boost

2012-08-21 @ 01:10:00

Pumpkin Pie and Alice In Wonderland

2012-08-20 @ 07:31:00
Vi har haft en "stay at home day", myskläder, film och inte satt foten utanför dörren. Ärligt talat så har det varit suuuperskönt! Såg Alice In Wonderland, den med Johnny Depp, för första gången och drack amerikanskt kaffe - sööötttt, plus att jag fick prova Cheetos som är i princip ostbågar fast majspuffar (?) och Reese's cereal. Allt är asgott, for the record. Vito kom hem från jobbet med Pumpkin pie, och jag har alltid haft en aningen skeptisk syn på dendär pajen med pumpa i... pumpa verkar vara en grönsak hah! Men det var verkligen oslagbart gott, something you haaave to try before you die. 
 
Det har regnat hela dagen, men jag klagar verkligen inte! Igårkväll såg allihopa på Hunger Games som släppts på dvd och det känns bara bättre och bättre att vara här. Det är världens bästa familj med supersnälla föräldrar och världens gulligaste barn. Bella är 4, Klaudia 9 och Angelika 13 och jag känner mig redan hemma. Kort sagt - jag saknar er allihopa, ni har mitt hjära - men jag börjar komma in i detta och trivs hittills, which is awesome! 
 
Har inte tagit fler bilder ännu dock, så ni får nöja er med NY tillsvidare! 

You say goodmorning when it's midnight

2012-08-19 @ 06:53:00

Hej! Klockan är snart nio på kvällen och vi sitter bänkade framför en film i vardagsrummet. Vito's pappa bjöd på middag på Applebees förut och vi har fixat skolsaker plus mobil!

Detta är världens vackraste plats, for the record, för vart man än är så ser man detta!!! Kan inte sluta njuta av det!


Some Nights

2012-08-19 @ 00:25:00
Hejsan! Jag är framme i Alaska och har sovit i nästan 13 timmar haha! Sitter vid köksbordet med Agnes och visar bilder från NY. Familjen är jättebra, jag har lite hemlängtan så det tar nog lite tid att komma in i det hela... Har nog insett vad som händer nu, att jag inte får träffa mamma, pappa, my och alla andra på så länge. Det är en helt ny familj som jag ska komma in i, och det sjunker nog in först nu...
 
Idag ska vi försöka fixa lite grejer till skolan och en ny mobil, skolan börjar den 22 så jag har några dagar att låta det sjunka in...
 
Lite bilder från NY
 

In AK

2012-08-18 @ 04:23:00

Jag är äntligen framme, värdfamiljen är verkligen superfin och snäll! Jag är trött och jetlaggad and in need for sleep. Vi har käkat American pizza och ska kolla på The Lorax nu! Jag har gett dom presenterna också, kan skriva mer om dom senare, men mamma, dom blev jätteglada!


Havin' a good time

2012-08-17 @ 05:25:00
Hejsan!
Klockan är 23-ish, vi sitter på Martins rum med vadå tre (?) hours to go innan jag behöver stiga upp igen och åka till flygplatsen! Imorgon åker jag ääntligen (med viss jättestor nervositet) till Alaska och värdfamiljen. Idag har vi åkt runt fortfarande lite smått jetlaggade, och kikat på Frihetsgudinnan, Meatpacking, SoHo, Brooklyn, WTC som håller på och återbyggas och gamla hamnen... det händer så mycket här i värmen och allt vi kan göra är att försöka hålla pace med guiden, haha! Vi ska snart gå och lägga oss, fick ääntligen upp några bilder härifrån. Resten kommer när jag är framme i ANCHORAGE :D
Ha det gott!
Martin fick agera fotograf, för dagen, och jag fick äran att sno hans bilder, so thanks friendooo

Concrete djungle where dreams are made of

2012-08-15 @ 01:45:00
Landat i NY, Amerikansk mark och jag vet inte riktig hur jag lyckades ta mig helt felfritt hit utan någon hjälp utifrån, haha, har överraskat mig själv! Åtta långa timmar, incheckningar, passkontroller och visumkontroller samt en himla massa obegriplig danska har det tagit mig för att komma till US and A. Jag är till och med lite småstolt över att jag klarade av allt utan att klabba, kom på att jag inte har flugit på hela 6 år! Jag åkte dessutom som ensam svensk, så jag fick klura lite själv där jag satt strandad med alla danskar... 
 
Vi har hunnit äta lite, hitta rummen och få upp datorerna, så nu sitter jag, Nicki, Ina och A-G nere i lobbyn och jagar internetteckning, haha! Jag stormtrivs hittills, eller ja, i alla fall nu när jag hittat mina svenska fellows i alla fall. Imorgon är det halvdag med guidad tur och sedan shopping. 
 
Bilderna vill inte komma upp. WiFi är inte på topp. Vi är inte på topp efter åtta timmars resande mot tiden. Gott mos!

Bye bye

2012-08-14 @ 07:52:54

Sista inlägget i Svealand! Sitter på tåget med mina bästa tjejkompisar, familjen är avvinkad på Knutpunkten och mitt äventyr har väl på sätt och vis börjat nu.

VI HÖRS I NEW YORK!!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3380445/images/2012/pic_5029e7aaddf2b31dbb000229.jpg" class="image">


And we were down to zero

2012-08-14 @ 00:33:09
Jag sitter färdigpackad, och har verkligen inte förstått att jag åker om några timmar, inte ens ett dygn. Det är konstigt hur tiden gått så snabbt, hur allt bara har flugit förbi och att jag snart sitter på det där planet mot en helt ny värld, ett helt nytt liv! Jag har drömt om detta sedan jag var elva år gammal, och nu händer det verkligen, just precis nu. Jag har haft jobbiga hejdån med personer som jag önskar kunde vara här just precis nu, men som jag inte kommer träffa igen på gud vet vad och det gör lite ont i mig... Samtidigt så vet jag att allt det jobbiga är värt det i slutändan.

Jag skrev in till Explorius tävling utan några egentliga förhoppningar för att få åka på det här året. Jag trodde inte att jag skulle ha ens en minimal chans att faktiskt få göra detta. Sedan kom samtalet och sen stod jag med min största dröm i handen. Det har varit en rolig resa, att få reda på detta, att få veta var jag ska få åka och alla förberedelser har verkligen varit något som jag en gång önskade jag kunde få göra. Jag är så innerligt tacksam för att Explorius har gett mig denna chansen till att få uppfylla min dröm, få utvecklas och få träffa så mycket nytt folk, uppleva nya saker och lära min så mycket nya saker. Det är verkligen något som inte händer alla, och jag ska göra allt jag kan för att ta vara på min chans och leva detta året fullt ut trots hinder och nedgångar. Det är ju trots allt min dröm. Som nu är några timmar bort. Det är min färdigpackade väska och mina underbara föräldrar som vågar släppa taget, mina bästa vänner som följer med mig till flygplatsen och min stöttande släkt. Det är MITT år, och det finns verkligen inget som jag någonsin velat så mycket som detta. Imorgon kör vi!
 

ONE DAY

2012-08-13 @ 11:29:30
Är ni med mig eller? EN DAG!! Jag har verkligen lärt mig värdet av tid de senaste dygnen, hah, den bara flög förbi och sen slog den mig i ansiktet med EN dag. Jag gick upp, började plocka småsaker som jag behöver ha med och insåg att detta är den sista tiden i huset, med pappa och My och sista gången på TIO månader som jag vaknar upp i min egen säng med solen i ögonen och ett stökigt rum framför mig. SJUKT. Kommer bara säga hejdå till en himla massa folk idag, packa en himla massa sista saker och spendera tid med mina nära och kära.
 
Evelina kommer hit och lämnar (hopefully) inte min sida på hela dagen, min andra halva, hah! 
 
I helgen åkte vi iväg till Hällevik i Blekinge och dansade till den årliga Jazzfestivalen, kollade OS och åt supergod Hällevikslax, kvalitetstid in deed! 
 
beger mig ut till trädgården för en sista kopp kaffe i solen, 
vi hörees
 
 

Lightweight

2012-08-09 @ 14:53:35
Håller ju som sagt på att packa atm och sedan ska jag iväg imorgonkväll... sååå med det sagt träffar jag mina allra bästa vänner ikväll för mys och prat innan jag åker. 
 
Det är bara papperna kvar nu, alla försäkringspapper, vaccination, betyg, pass, ASSE-dokument, biljetter och gud vet vad. Kläderna är nedpackade och handbagaget halvfärdigt, det är så nära att man nästan kan röra vid det nu. 
 

And so it starts

2012-08-09 @ 12:51:22

Some Nights

2012-08-08 @ 20:38:51
Jag försöker packa, mamma kommer in i rummet med en hög kläder som räcker för att skymma hennes sikte och jag inser hur omöjligt detta är när min bäddsoffa redan är full av kläder... lite skrattretande är det allt! Jag måste ha packat klart allting till fredag förmiddag om jag ska åka iväg över helgen, men just nu är väskan väldigt tom och mitt rum väldigt fullt av saker... Vi får väl se hur det går, hah! Idag har vi varit ute hela familjen (händer inte särskilt ofta!) och införskaffat en extern disk, plattång och adaptrar till moi, bara någon present kvar att köpa och sen är jag i stort sett klar. 
 
Igår var vi hos farmor och farfar en runda, hälsade på min gammelfarfar och spenderade en stund inne hos min faster också... jag har endast ca fyra dagar kvar med min familj här hemma, om man räknar bort helgen, så allt är lite känslosamt. Sedan samlades ett gäng av mina äldsta och bästa vänner för middag på Haket och sedan var vi en runda ute i Ekeby och träffade Jonas en sista gång innan jag åker. Ikväll myser jag och lillasyster som in i bomben med film och gottis! 
 
 
 
 
 
 

One week, seven days, minus some minutes

2012-08-07 @ 00:18:01
Detta är sjukt! En vecka. Vart tog tiden vägen?! Har börjat packa, allt smått ligger framme, ska köpa väska och adaptrar imorgon, fick biljetterna idag... rush, rush, rush, helt sinnessjukt!!!!
 
Sedan träffade jag Hollis en sista gång. Jag har suttit barnvakt till honom sedan i höstas, så i möttes upp en sista gång innan jag åker med Melissa. Han gav mig en skitcool kartbok och sedan mös vi en stund på Pistachia innan vi sa hejdå för sista gången på tio månader. Att någon så liten kan göra så stort intryck på en på en så kort tid är otroligt!
 
Met up with Melissa and Hollis this afternoon, had such a good time, I'm going to miss you so much! Thank you for everything and for being amazing, and I'm definately keeping the 2$ bill ;) 
 
Melissas bild från Facebook

8

2012-08-06 @ 11:43:03
Hej! Har haft en lugn helg och spenderat kvalitetstid med mina fina. Det drar ihop sig rejält nu och jag börjar inse precis hur nära det är... jag kan räkna på mina händer nu?! 

Insåg igår vad som händer och hur lite tid det är kvar att hinna med allt på.. antar att jag visste att det skulle komma, men jag var verkligen inte beredd på det! Men för att se det på den goda sidan så upfylls min DRÖM om åtta dagar, HELT SINNESSJUKT. Fyra gånger två to go! 

Mamma och jag ska fixa cabinväska idag och lite sådant, och ikväll ska jag träffa Hollis & Melissa en sista gång innan USA. 
 
 

10

2012-08-04 @ 23:15:00

Om en kvart är det ensiffrigt!!!!!!


I'll see you soon then?

2012-08-02 @ 12:04:46
Estocolmo
träffade på ett gäng Exploriuskids vid ambassaden och hängde kvar några timmar i Stockholm. Jag, Erik, Martin och Nicki har 12 dagar to go och sedan åker vi till NY!!!! Helt sjukt! Sedan åkte jag vidare elsewhere i svealand och landade i helsingborg sent igårkväll. Svårt att pressa in så mycket tid med människor när man inte har just tiden att göra det!! Idag ska jag fika med Ann-Chatrin och bara mysa. Trött, trött!!

RSS 2.0