Up and down, round and round

2012-07-30 @ 23:59:32

Jag, mamma och lillasyster har bilat upp till huvudstaden i morse, käkat lunch, shoppat presenter och ätit på Vapiano (som jag förövrigt är väldigt fascinerad av och kär i deras ceasar...). Imorgon vid friska sju på morgonen är jag och ett gäng Exploriuskamrater förhoppningsvis utanför ambassaden och fixar den sista etappen i hela ansökningen!


Just walk out the door before I adore that pretty face of yours

2012-07-28 @ 13:47:14
Det närmar sig ambassaden, eller ah, allt närmar sig! 
 
Foto 5x5 är avklarat
Proof of Funds avklarat
Kuvert m frimärken avklarat 
Och en del annat också för den delen... haha.
 
Tanken är att mamma och jag ska köra upp till Sthlm och låna kusinens lägenhet ett dygn. Har pratat lite med Martin som gick med på att träffas innan ambassaden och köa med mig! Tiden rinner ut så himla snabbt och jag har tusen saker som jag vill hinna med. 
 
Förhoppningsvis kommer mina flygbiljetter snart också... och sedan måste jag börja packa ner saker från mitt rum och packa inför USA, haha. 
 

Little Talks

2012-07-25 @ 17:04:44

Lyssna på låten!! Sommaren har anlänt till Helsingborg, jag myser i solen med bästa vännerna. Det är 20 dagar kvar och jag gör allt jag kan för att göra det bästa av varenda en! Håller på att köpa ny dator m.m... pirr!!


DS-160

2012-07-24 @ 17:30:23
DS-160 är klappat och klart! Har inte kunnat göra klart röran då ASSE inte har tillåtit en förrän man fått placering, men nu så. Ska spendera kvällen med mina föräldrar vid grytan och kanske hitta på något annat senare... kvalitetstid som kvalitetstid...

Free falling

2012-07-24 @ 10:38:00
Fyller i det sista inför ambassaden, räknar dagar och försöker klura ut vad jag ska stoppa ner i min väska som står och lurar i hörnet... Kan verkligen inte vänta på att äntligen få träffa min värmamma, värdpappa och värdsystrar!! 
 
Vet inte hur mycket jag har berättat om familjen ännu, men jag är hur som helst supernöjd! Jag ska bo hos en familj på fem; en mamma, pappa och tre döttrar mellan 4 och 13. Det är alltså ingen i min egen ålder, men egentligen så gör det inte mig något, jag brukar inte ha svårt att hitta nya vänner och är ganska spänd på att se hur det går med tre "småsyskon" haha! Jag bor som sagt i Anchorage i staten Alaska. Först kom det som en shock, men med tiden har jag verkligen börjat se fram emot och längta efter Alaska hah... vill åka! Jag ska gå på East Anchorage High, som är den största i Alaska med ca 2 300 elever, och jag längtar ihjäl mig efter att börja :D 
Anchorage verkar magiskt och även om jag önskade sol så har jag verkligen inget emot det motsatta! 21 days to go (or something). Lite sjukt.
 
Det är jätteroligt att fler människor börjar titta in här, och om någon har frågor är det bara att ställa! :D Kram.
 
 

Tourists

2012-07-23 @ 22:45:05
Hej! Igår spenderade jag och Linnea kvalitetstid i Laröd med goa grabbar, försöker hinna med så mycket umgänge med så många olika människor på så lite tid, hah. 
 
Idag möttes jag, Oscar, Jonathan och Evelina upp på knutpunkten vid tio och gjorde en spontanresa med sommarkorten! Vi har pratat om det hur länge som helst, så vi tog oss i kragen och bestämde oss för att göra det. Först åkte vi till Lund, strosade runt, åt falafel och kebab parken och gick en runda i domkyrkan. Jag har aaldrig varit i domkyrkan, inte Evelina heller, så vi gick runt lite smått dazed och stirrade på varenda detalj i källaren! Vi dumpade Jonathan på ett tåg hem och sedan begav vi oss till Ystad där vi gick vilse några gånger, handlade kladdkaka och gick i en timme för att hitta till en strand. Vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva saknaden dessa människorna kommer ge mig. Det finns ingen på jorden som accepterar en som de, och som jag kan vara mig själv med. Nästan lite tårar i ögonen när jag tänker på att jag har knappt tre veckor kvar här. 
 

22

2012-07-22 @ 19:03:34
22 days, sverige, 22 dagar kvar med dig och jag vet inte om jag vill åka så mycket att jag spricker eller stanna för att livet är så bra just nu. Ambassaden väntar den 31, möte med skåningar i veckan om allt går som det ska, och festival i slutet av veckan. allt rusar förbi och försöker hänga med, väntar på att någon ska hugga tag i mig och ruska om mig för att vakna upp ur röran. åh. 

I'm not giving up, I'm just giving in

2012-07-19 @ 12:35:16
Hej! Vi får se hur det blir med träffen... jag och Thea åker nämnligen hem redan imorgonbitti, så det blev bara tre dagar i Götet! Igår vart vi på bio och annars har vi shoppat, gått vilse x2 och förbannat västtrafik ett par gånger hah. Jag har efter endast tre dagar hemlängtan, Helsingborg är hemma och hemma är det bara i 26 dagar till... det går snabbt nu och jag vill hinna med så mycket som möjligt på så himla kort tid. HEM, med andra ord! Idag ska vi luncha med Evelina, tre dagar utan min soulmate är tre dagar för mycket. ;)

Otherwise så längtar jag nästan ihjäl mig efter värdfamilj och skola. Min värdmamma låter otrolig, hon är så himla snäll och hjälpsam och skriver att hon längtar efter att krama mig, haha! Åh, detta verkar bli helt superbra. Jag ska dela rum med en av mina yngre värdsystrar, men ärligt talat så känns det inte så hemskt som jag trodde det skulle. Skolan har inte öppnat ännu så hon visste inte så mycket om sporterna och sign-ups ännu, men det ska nog fixa sig! Tydligen är det dessutom State Fair när jag kommer dit, så dom har lite planerat redan. Åh, vill åka och samtidigt vill jag bara stanna. 
 
Det är verkligen så att saker och ting har dålig timing, hah. Puss & kram until next time!

I just came to say hello

2012-07-17 @ 10:53:58
Idag åker jag och Thea upp för att spendera veckan i Göteborg med min familj, kika lite tråkig fotboll och kanske träffa några göteborgska utbytisar? Har hört runt lite i facebookgruppen om någon vart sugen...

Alaska

2012-07-15 @ 14:35:43
Åhhhhh.
kan acceptera det...

Wear a smile, as often as you can

2012-07-15 @ 12:06:12
Okej, så jag varvar tappra försök att börja packa med att besöka Båstad, bada, äta med mina bästa vänner och umgås med familjen. Hur som helst, så frågade jag min vmamma om det fanns några sporter man kunde medverka i... vilket det fanns, GOTT OM. Så jag försöker figurera ut, fundera och grubbla över hur jag ska göra och vad jag vill göra...
 
"GYMNASTICS,CROSS COUNTRY SKIING,HOCKEY,TENNIS,VOLLEYBALL,SOFTBALL,TRACK AND FIELD,BASKETBALL ,SOCCER, FOOTBALL CHEER,SNOWBOARDING AND THERE'S STUDENT GOVERNMENT,SCIENCE,AND MANY MORE ." plus att sporterna har en avgift (vilket de verkar ha på alla skolor!)
 

East Anchorage High School

2012-07-13 @ 17:36:01
Jag tänkte bara smyga in en bild på East Anchorage High School, som ser ut att vara min nya skola! Blir helt sjukligt taggad när jag tittar på bilderna haha, händer detta???? Min värdmamma ska tydligen ha flyttat mig från en annan skola till denna då hon tycker att denna är bättre. Saker och ting blir bara bättre och bättre!


PLACERING!

2012-07-12 @ 16:34:23
Åh, haha, rätt som det är har jag placering! Oväntat, oönskat och lite konstigt, men jag vänder på allt det negativa och försöker se det ljusa...
 
Jag får bo vid kusten, thank god för detta
Landskapet är dövackert
Min skola verkar ashäftig
Familjen verkar goo
 
och bortse från det dåliga...
 
Kylan som ALASKA har att erbjuda (hej,-40 på vintern)
Snön, som jag knappt klarar av här i Sverige
Avståndet till andra stater (Alaska ligger gränsat ovanför Kanada)
 
MEN HUVUDSAKEN ÄR ATT JAG ÄR PLACERAD!!! Anchorage, Alaska, HERE I COME.
 
Först grät jag som en bebis, haha, jag vill inte alls till Alaska och familjen var inte heller ens nära vad jag hade velat. Samtidigt så tänker jag såhär: Jag har fått chansen att åka till USA, jag ska faktiskt få gå på High School (vilket är syftet med resan), familjen verkar snäll, det kvittar vart jag är, bara jag trivs. Sen är alla mina vänner underbara nog och tycker att det är häftigt snarare än hemskt. Lite hemskt är det ju... men det är tio månader, det klarar jag!
 
 
ska inte klaga på utsikten.

All Yours

2012-07-11 @ 21:10:57
Idag slutade jag mitt jobb på ICA nära City i Helsingborg. Har sagt till Anders att jag kan hoppa in vid kris... vilket showed out att vara på lördag, men annars är jag lediiig! Känns så himla skönt. Det är lite tråkigt att jag inte hunnit jobba där så länge... men jag har fått klart för mig att jag har ett sommarjobb när jag kommer hem nästa sommar, vilket är otroligt skönt att veta! Alla har varit så snälla och gett mig överdrivet med förtroende än vad en sextonåring egentligen vill ha, vilket har gjort mig tusen gånger starkare. Innan jag gick fick jag världens finaste bukett blommor av Sofia, och kramar i mängder. Nu har jag i alla fall pengar till New York och (hopefully) Hawaii!! Ett steg närmre USA, så ser jag detta! 
 
Funderar fortfarande på vad jag ska ha med mig för kläder och saker, och har verkligen ingen aning. Jag har alldeles för mycket kläder som aldrig används och vice versa. Vill ha med allt, går det bra kanske? Haha, ska sätta mig någon dag och välja ut vad jag inte borde ha med mig... 
 
Under tiden så fortsätter jag gå oplacerad och utan möjlighet att skaffa visum då ASSE inte tillåter att man gör det förrän man har placering. Kul, hej, här sitter jag och rullar tummarna hah!
 
Lite bilder från vad jag hittar på, oplacerad som jag är, skämt åsido. 
kulijuli, nattpromenader genom staden, volleyboll vid friabad, bad vid piren i Svanshall, Timbuktu nedaför Sofiero, Mys med Nea och sedan... har mina föräldrar gift sig, för andra gången efter 21 år! Så det rullar liksom på här! ;)
 
Until next time, Kraaam
 
 

It ain't easy to say goodbye

2012-07-08 @ 18:19:33
Igår var släkten här hemma för att ha en liten "tidig födelsedagsfest contra avskedsfest" för mig. Mina tjejer lyckades ta sig hit allihopa, för första gången på alldeles för länge (två veckor?!). Mamma hade gått all in med USA och köpt ballonger och flaggor and god knows what, haha, tack fina mamma för allt du tagit dig igenom för detta! Jag fick äntligen Samsonite-väskan som jag spanat in ett bra tag, i turkose, vilket gjorde saken ännu bättre. Sedan fick jag en påse med Skittles, Reese´s, Dr. Pepper, Ice Tea, Snapple och Butter popcorn av min faster m. familj, resekit med allt från plåster till ögonbindel, en bok, en stycke present som jag inte fick öppna förräns jag sitter på planet, 130 dollar, epilator (som jag önskat mig) och något litet till.

Mina flickor överraskade mig och höll tal, som i sin ordning satte alla i tårar, farfar, farmor, mamma och hela gänger satt och grät. Det gör så himla ont att behöva lämna det som gör mitt liv här hemma bäst, de som gör mina dagar här så himla gyllene och värdefulla. Jag har hittat min plats när jag har dom vid min sida, och dom har gjort mig till den jag är och hjälpt mig hitta mig själv. Aldrig hade jag trott att det skulle vara såhär jobbigt att säga hejdå.

Efter att vi torkat tårarna hade farmor (tack världens underbaraste farmor) gjort en tårta med USA flaggan, och kvällen avslutades med mina tjejer och bad i havet i Viken. Sommaren 2012 har hittills varit oslagbar och oförglömlig och jag lever varje minut som om den är min sista, fångar dagarna och springer ute om nätterna. Älskar livet, kort men långt sagt. 
 
Tack min underbara släkt, som alltid finns här för mig och ställer upp, som alltid gör mig glad och som är min och ingen annans släkt. Jag älskar er allihopa.
 
 

RSS 2.0